مزوتراپی صورت

مزوتراپی صورت چیست و چه کاربردی دارد؟

ایده اصلی این تکنیک زیبایی برای اولین بار در سال ۱۹۵۲ و توسط میشل پیستور، پزشک فرانسوی ارائه شد. البته در آن زمان از این روش درمانی به منظور تسکین درد استفاده می‌کردند. با این حال تکنیک مدنظر با استقبال خوبی مواجه شد و در سراسر جهان به محبوبیت رسید. اما مزوتراپی چیست؟

مزوتراپی تکنیک درمانی است که در آن از تزریق ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها و عصاره‌های گیاهی به منظور جوان سازی پوست، سفت شدن آن و از بین بردن چربی آن استفاده می‌کنند. در این روش، از سوزن‌هایی ظریف تزریق مواد مختلف به لایه میانی پوست (مزودرم) استفاده می‌شود. اساس و مبنای این تکنیک، رفع معضلاتی مانند گردش خون ضعیف و التهاب است.

جالب اینجاست که فرمول استانداردی برای موادی که در این تکنیک تزریق می‌شوند، وجود ندارد. اما این تکنیک برای رفع چه معضلاتی مناسب است؟

مزوتراپی صورت
مزوتراپی صورت
مزوتراپی صورت - کلینیک راحیل
مزوتراپی صورت

مزوتراپی صورت برای چه افرادی مناسب است؟

همه افراد دارای سن ۱۸ سال به بالا این امکان را دارند که از مزایای این تکنیک بهره‌مند شوند. به طور کلی این تکنیک برای قسمت‌های مختلفی از بدن مانند شکم، ران، پاها، بازوها و از همه مهم‌تر صورت کاربرد دارد.

اما هدف اصلی اجرای این روش درمانی چیست؟

کاهش یا از بین بردن چربی‌های اضافی،
کاهش سلولیت،
رفع چین و چروک‌ها و خطوط ریز صورت،
کمک به سفت شدن پوست،
رفع لکه‌های تیره از پوست،
کمک به درمان آلوپسی.
در مزوتراپی به کمک مواد و داروهای مختلف، گردش خون بهبود پیدا می‌کند و معضلات پوستی او برطرف می‌شود. در واقع اثربخشی این تکنیک بیشتر از هر عامل دیگری به اهداف و نیازهای فرد بستگی دارد.

به عنوان مثال اگر چین و چروک معضل اصلی پوست شما باشد، از موادی مخصوص برای رفع چین و چروک استفاده می‌شود. به همین خاطر این تکنیک، درمانی تخصصی است.

از چه موادی در مزوتراپی صورت استفاده می‌شود؟

همان‌طور که بیان شد، انتخاب داروها و ترکیبات مورد استفاده در این تکنیک، به نیازها و اهداف فرد متقاضی بستگی دارد. با این حال اغلب مواد مورد استفاده در این تکنیک، شامل موارد زیر می‌شوند:

ویتامین‌های مختلف و مواد معدنی، عصاره گیاهان، آنزیم‌هایی مانند کلاژناز و هیالورونیداز، هورمون‌هایی مانند کلسی تونین و تیروکسین، داروهای گشاد کننده عروق و آنتی بیوتیک‌ها، با تزریق مستقیم این مواد به لایه میانی پوست، شاهد اثربخشی سریع‌تر آنها خواهیم بود. تزریق این مواد به کمک سوزن‌های کوچک و در عمق مختلفی انجام می‌شود.

فرآیند مزوتراپی صورت

استفاده از داروی بی حسی در این تکنیک بسته به نظر پزشک دارد. در مزوتراپی از سوزن‌های کوتاه مخصوص، برای تزریق مواد استفاده می‌شود. البته این امکان وجود دارد که مواد از طریق یک اسلحه مکانیکی تزریق شوند. به این ترتیب تزریق مواد در مدت زمان کوتاه‌تر و در سطح بیشتری صورت می‌گیرد.

تزریق مواد را می‌توان به عمق‌های مختلف پوست انجام داد (عمق ۱ تا ۴ میلی متر) و تعیین این موضوع به نظر پزشک و نیازهای پوستی شما بستگی دارد. حجم مواد تزریق شده در این تکنیک نیز بسته به نظر پزشک تعیین می‌شود.

با این حال برای دستیابی به نتایج دلخواه، به احتمال زیاد به چندین جلسه مزوتراپی نیاز خواهید داشت. تعداد جلسات مورد نیاز به طور میانگین ۳ تا ۵ جلسه برآورد شده است. تزریق‌ها در شروع دوره بین ۷ تا ۱۰ روز انجام می‌شود. با این حال اگر پوست علائم بهبودی از خود نشان دهد، جلسات درمان به هر دو هفته یک بار تا یک جلسه در ماه تغییر می‌کند.

عوارض جانی و خطرات مزوتراپی صورت

پیش از هر گونه تصمیم‌گیری، آشنایی با عوارض و خطرات پیش رو الزامی است. مزوتراپی، تکنیکی با حداقل ریسک و عوارض جانبی است؛ البته به شرطی که پزشک متخصص یا فردی آموزش دیده این تکنیک را پیاده سازی کند. به این ترتیب دستیابی به نتایج دلخواه دور از ذهن نخواهد بود.

با این حال مزوتراپی درست مانند سایر روش‌های درمانی کاملاً بدون خطر و عوارض نیست. برخی از عوارض جانبی گزارش شده از این تکنیک درمانی شامل موارد زیر می‌شود:

درد، حساسیت، تورم و خارش پوست، قرمزی و کبودی، عفونت، حالت تهوع،برجسته شدن محل تزریق، ظاهر شدن لکه‌های تیره روی پوست، باقی ماندن جای زخم.

البته بروز هر یک از عوارض فوق به ندرت اتفاق می‌افتد و با انتخاب پزشکی مجرب یا کلینیک زیبایی معتبر، احتمال بروز این عوارض به حداقل می‌رسد.

مزوتراپی صورت